28 mei 2016

Een beetje van dit en een beetje van dat…

Op deze vrijdag was groep 5 aan de beurt om met de graffiti aan de slag te gaan. Zij hebben gewerkt aan de drieluiken over de sprookjes Klein Duimpje en De Rode Schoentjes. 

Neal, de begeleider van Spray Deco, werd flink ondervraagd over zijn werk als graffiti artiest. "Hoe lang doe je dit al?", "Waar heb je dat geleerd?",  "Mag het wel van de Politie?", "Waar koop je die spuitbussen en wat kost dat ongeveer?". De vragen hielden maar niet op.
Toen een aantal hoorden dat je bij Neal ook je verjaardagspartijtje kan vieren, werden ze helemaal enthousiast. Misschien weten een aantal leerlingen nu ook al wat ze willen worden wanneer ze klaar zijn met school!Terwijl groep 5 op het schoolplein druk in de weer was met spuitbussen werd er door de andere groepen heerlijk buiten gespeeld. Voor de kleuters werd het helemaal feest toen ze heksensoep mochten maken!
Een beetje van dit……een beetje van dat……even roeren….dat wordt al een heerlijk smakelijk soepje, gna gna gna!

 
Ook mochten de kleuters van groep 2 in kleine groepjes naar juf Jeanette om poppenkastpoppen te maken. 
Het leek wel getover hoe de leerlingen van lege wasmiddelflessen en wasbolletjes geweldige poppen konden maken. 
Voor de knopen op de mantel werden echte knopen gebruikt, er werd goed opgelet door de kinderen of de kleuren van de pop wel goed bij elkaar passen en uiteraard kwam er flink wat lijm aan te pas. 
 

Wat gebeurde er verder?
In groep 6 werd er verder gewerkt aan de Kamishibai (een vertelkastje).
De kinderen van groep 5 die niet aan het sprayen waren werkten verder aan hun schoenen of het werkboekje, en de kinderen van de groepen 7 en 8 waren volop sportief bezig met hun gym- en/of zwemlessen.
Vanuit groep 8 wordt er met héél veel belangstelling gekeken naar de spray-workshop. Ze kunnen niet wachten tot dat hún groep aan de beurt is!


 

Bij de leerlingen van groep 4 werd Klein Duimpje geschilderd met de Zevenmijlslaarzen van de reus aan zijn voeten. ’s Ochtend de laarzen schilderen en toen die na de pauze droog waren, werd er een Klein Duimpje bij getekend en daarna ingekleurd met verf. Dat ging gepaard met de nodige concentratie en lol. Het resultaat mag er wezen!


Over Zevenmijlslaarzen gesproken, daar gaan we volgende week meer over horen…

Bij Juf Cindy in groep 3 was het een ongelofelijk creatieve dag.
Vóór de pauze mochten de kinderen kiezen uit een sprookjesknutselwerkje: een boze wolf (of dat die van Roodkapje was, van de drie biggetjes of van de zeven geitjes maakte de kinderen niet zoveel uit), Rapunzel in haar toren, de drie biggetjes of de prinses op de erwt.

 


Na de pauze werd er in groepjes gewerkt aan maquettes. Ieder groepje mocht nadenken over een eigen sprookje welke uiteindelijk op de maquette zichtbaar wordt. Vandaag werd alvast de basis voor het sprookjesbos gelegd met allerlei soorten verpakkingsmateriaal: van schoenendoos tot limonadepak en van kattenbrokjesdoos tot keukenrol.

Keuze genoeg!


Bijna alles is gebruikt!

Tot slot nog dit:
Blog-volgers die al jaren meelezen met het cultuurprojectblog weten dat er een aantal vaste elementen zijn. Zo is er het 'gewone' blog bericht dat verslag doet van de dag, het gastblog, de interviews en sinds vorig jaar ook de weekend bijlage, die aanstaande zondag zal verschijnen.
Daarnaast is er dit jaar nóg iets te vinden op het blog: een doorgeefverhaal. De groepen van zowel de onder- als de bovenbouw verzinnen om beurten een stukje van een verhaal en geven het dan door aan de volgende groep.
Het verhaal van de bovenbouw is vanaf vandaag onder ook op het blog te volgen. Gewoon klikken op de knop "Het Wilgenbeest" in de bovenbalk.
Het verhaal van de onderbouw is grotendeels getekend en zal aan het einde van het cultuurproject op het blog worden gepubliceerd. Natuurlijk zal het ook op de kijkmiddag te bewonderen zijn.Meer foto's zien? Kijk dan op de fotopagina's van de schoolwebsite.