1 juni 2016

Gastblogger van de dag: groep 4Vandaag is het de beurt aan groep 4 om de gastblog te schrijven. Een perfecte dag want we hebben ontzettend veel gedaan met het project waar we over kunnen vertellen.
 Vanmorgen om kwart voor 9 zijn we gestart met een workshop dans van juf Sophie. We hebben een dans gemaakt over het sprookje van Hans en Grietje. In tweetallen hebben we verschillende bewegingen geleerd en als je alles achter elkaar bekijkt dan zie je het sprookje. De prachtige muziek maakte het helemaal af. 
Aan het einde van de les mochten we in een grote kring allemaal een beweging voordoen die bij een sprookje hoort en dan elkaar nadoen. Even uitwaaien, eten en drinken en luisteren naar het sprookje van de Bremer stadsmuzikanten en toen was het alweer tijd voor de volgende workshop. Onder begeleiding van juf Anjee hebben we van klei prachtige sprookjespoppen gemaakt. Wolven, geitjes en zelfs roodkapjes, allerlei sprookjes zijn voorbij gekomen.
Aanstaande vrijdag gaan we de poppen afmaken met verf en stukken stof. 
Aan het einde van de ochtend was iedereen lekker moe, wat een hoop leuke dingen stonden er vandaag op het programma. Als afsluiting van de dag hebben we een stukje van de film van Sneeuwwitje en de 7 dwergen gekeken.
 


Morgen staat ons werkboekje op het programma en gaan we het hebben over het sprookje van Peter en de wolf.

Het gastblog-stokje wordt overgenomen door ..... groep 8!