2 juni 2016

Gastblogger van de dag: groep 8 We zijn er klaar voor!

 
Vandaag hebben we een drukke dag gehad in groep 8. De hele ochtend zijn de kinderen in groepjes bezig geweest met de workshop graffiti spuiten. We hebben gekozen voor de sprookjes Hans en Grietje en de vos en de raaf van Fontaine.


 Het gebruiken van een spuitbus was in het begin nog wel even lastig. Gelukkig mochten we eerst oefenen. Wat een geweldige workshop was het! Ondanks de regen gingen de bikkels van groep 8 gewoon door!


 
 In de klas hebben we gekleid. Het onderwerp was Medusa, een figuur uit de Griekse mythologie. Medusa was ooit een mooie vrouw, maar een boze godin veranderde haar haren in slangen. Spannend!
 
 


In groep 8 hebben we het vooral over de Griekse mythologie. Aan de hand van spannende verhalen gaan we aan de slag met verschillende opdrachten. We hebben het o.a. gehad over de Minotaurus, de twaalf opdrachten van Heracles en Perseus en de Gorgone. We hebben ons eigen mythe geschreven, draken geknutseld, en lastige kruiswoordpuzzels gemaakt. Tussendoor hebben we gekeken naar de spannende verhalen van de Storyteller.Tijdens de workshop dans hebben we in groepjes het verhaal van de prinses op de erwt uitgebeeld.  Wat deed iedereen het goed! De filmpjes hebben we met zijn allen bekeken in de klas.

Wij wensen iedereen nog veel plezier met het project. Tot op de inloopmiddag!Het gastblog-stokje geeft groep 8 door aan… groep zeven. Veel plezier!