2 juni 2016

Het is een hele kunst....

Eindelijk, eindelijk, was dan groep 8 aan de beurt voor de workshop graffiti van Neal. Vorige week hebben ze vanuit de ramen van hun klaslokaal al die coole graffiti gemaakt zien worden door andere klassen van de bovenbouw en nu mochten zij dat eindelijk ook gaan doen.Met elkaar hebben ze 2 drieluiken gemaakt van de sprookjes ‘Hans en Grietje’ en ‘De Raaf en de Vos’. Er werd onderling goed overlegd wie welk stukje mocht inkleuren (“maar jou stuk is veel groter!”, “Nietes”) en welke kleurencombinaties er gebruikt zouden worden (“duhuh, echt geen roze hoor!”).

  
Ook achtste groepers waren ge├»nteresseerd naar een mogelijk illegaal verleden van Neal: “heb je wel eens een graffiti op een treinstel gemaakt?”. 


De plastic handschoenen waren ook erg interessant en er werd ge├źxperimenteerd wat je er nog meer mee kan doen.

 

Halverwege de ochtend werkte het weer niet zo mee en moest er af toe geschuild worden voor de regen. Graffiti werd bijna ‘grafinatti’ maar het is toch gelukt om de drieluiken af te maken en het resultaat mag er wezen!
 

“Mag ik een neus?” “Mag ik een oog en ook wat haar?”. De kinderen van groep 1 mochten weer verder knutselen aan de poppenkastpoppen met Juf Pauline en hulp van juf Marjan.
's Middags liepen er allerlei vreemde figuren door het schoolgebouw. Wie goed keek herkende er leerlingen uit groep 7 in.
Juf Robin had haar klas een vrije opdracht gegeven: vorm groepjes en kies een sprookje. Maak met hulpstukken zes scenes na en fotografeer die. Dat vereist planning! Overal in de bovengang lagen accessoires, kledingstukken en kostuumonderdelen.
Maar vooral het in scene zetten is best lastig

Snel fotograferen en dan met z'n allen kijken of het resultaat goed genoeg is.
En door naar de volgende scene als het naar wens is.
Superleuke opdracht juf!!!!


De resultaten van de graffiti workshops en alle andere kunstzinnige creaties zijn op de kijkmiddag te bewonderen. U komt toch ook?
Aanstaande woensdag van 13:00 tot 14:00 uur barst de Wilgenhoek uit zijn voegen met sprookjesfiguren!

Tot die tijd is er andere kunst te bewonderen.
Langs de trap naar de bovenbouw zijn vier schilderijen van de hand van de moeder van juf Ruth te zien.


Naast en tussen de de ramen aan de Delftlaankant zijn er ook nog vier gigantische banieren te zien die Peter Post speciaal voor ons maakte
Ga eens kijken en tel hoeveel sprookjes je herkent!

En tot slot nog dit:
Het doorgeefverhaal van de bovenbouw is af! Klik hier om het verhaal te lezen.