3 juni 2016

Het wordt steeds mooier!

Dag 8 van het cultuurproject.

Vandaag werd er in veel groepen verder gewerkt aan de verschillende knutselprojecten.

Groep 4 ging met Juf Anjee verder met de flessenpoppen. Vorige week was met klei het hoofd gemaakt van de sprookjesfiguur en vandaag kon deze geverfd worden. Bruin voor de wolf, roze voor een big of zilver voor de GVR, noem maar op. Drie vriendinnen maken elk een biggetje, zodat ze samen ‘De Drie Biggetjes’ vormen.Best lastig wanneer je de onderkant van het hoofd moet verven of wanneer je verschillende kleuren wil gebruiken terwijl de andere kleur nog niet droog is.
Misschien toch even beter te wachten tot de verf droog is, voordat je verder gaat met andere kleuren, de haren en kleding. Terwijl je even wacht kan je dan lekker verder werken in je cultuurproject werkboekje.
In groep 3 beginnen de sprookjes op de maquettes nu echt vorm te krijgen. Torens met bungelende prinsen aan Rapunzelvlechten, ophaalbruggen, haaien in de slotgracht en nog veel meer. Ieder heeft een sprookjesfiguur met een foto van zichzelf. 


Deze week hebben de leerlingen van groep 7 ieder een eigen sprookjesverhaal geschreven. De hoofdpersoon van dit verhaal moest wel laarzen aan hebben. Vandaag gingen ze met Oost-Indische inkt een tekening maken van de hoofdpersoon in hun eigen sprookje. Om te voorkomen dat het één zwart vlak werd, was het de opdracht om de Oost-Indische inkt te verdunnen en allerlei verschillende nuances grijs te creëren. 
Dat was nog best een lastig taakje!Schoenen en laarzen staan centraal in groep 5 tijdens dit cultuurproject. Vandaag werden er mooie schilderijen geschilderd met als uitgangspunt: de laarzen van de reus! 
Op laarzen wordt meestal gelopen, dus er mag nagedacht worden hoe je deze beweging kan laten zien in je schilderij (bijvoorbeeld: gebogen armen in plaats van rechte armen).


De poppen worden onder leiding van Juf Jeanette steeds mooier. De heksen, feeën en tovenaars kregen mooie mantels. Van die wasmiddelflessen is al bijna niets meer te zien. 


Wat gebeurt er toch veel op één ochtend!
Uitgeknutseld gaan we het weekend in.
Maar eerst verschijnt vanavond nog de gastblogblijdrage van groep 7, en morgen komt er weer een Wilgenhoek Weekend Bijlage.