1 juni 2016

Move it!

Wat gaat het hard! We zijn al halverwege het cultuurproject, nog maar een week te gaan en dan is de koek op. 

Het was een bewegelijke dag op de Wilgenhoek: juf Sophie kwam groep 4, groep 7 en groep 8 dansles geven. Een superleuke workshop vol sprookjes!


Groep 4 mocht als eerste aan de slag. De kinderen werden in tweetallen verdeeld: Hans en Grietje. Hans en Grietje dansten zich een weg door het sprookje heen.
Samen door het bos - dan moet je goed handen vasthouden.


Maar je mag best laten zien dat je niet bang bent in het bos en een cool dansje met elkaar doen.


Verder in de dans kunnen er zomaar anderen door je sprookje lopen, zoals stoere dwergen!
Gelukkig liep het allemaal (zoals het in een sprookje hoort) goed af!Na de dansworkshop ging groep 4 snel terug naar de klas, waar ze juf Anjee aantroffen.
Groep 4 is ook gastblogger van de dag, dus daar zullen ze zelf meer over vertellen.


De volgende groep van juf Sophie was groep 7.
De bovenbouw groepen werden door haar flink opgewarmd met heel veel prinsen- en prinsessen moves. Zwaardvechten, met glazen muiltjes door een club (of de modder), met zeven-mijls-laarzen over een sloot: het leven van een sprookjesfiguur vereist een goede conditie!Na dit opwarmertje liet Sophie het boek 'De drift van Sneeuwwitje' van de Haarlemse schrijver Bas Belleman zien. Hij bewerkte de oude sprookjesverhalen tot gedichten voor (jong)volwassenen.

Het gedicht 'De Prinses op de Erwt' was in een zevental stukjes geknipt en in groepjes mochten de kinderen moves bedenken bij hun stukje.


Dus eerst goed overleggen: 

En dan aan de slag!

Morgen staat (eindelijk!) de graffiti workshop voor groep 8 op de planning. Maar eerst gaan we nog lezen wat groep 4 van deze woensdag vond.