7 juni 2016

Simsalabim…
Vandaag waren er weer toneelworkshops verzorgd door Muis Theaterproducties voor de groepen groen, blauw en 3. Alle afbeeldingen in het sprookjesboek van de vader van de Toverfee waren nog steeds verdwenen. Het probleem was nog niet opgelost. Hulp van onze Wilgenhoekers was echt nodig.

 


Eerst werd er weer even in de klas geoefend hoe je een sprookjesfiguur nadoet en er kwamen heel wat dwergen, prinsessen, ridders en krokodillen voorbij.

 Daarna naar de speelzaal. De vriendin van de Toverfee vertelde een verhaal en de kinderen gingen het verhaal uitbeelden. Eerst wakker worden in dromenland. Wie slaapt daar achter me? Oh jee, een beer! We zetten onze vleugels op en vliegen zachtjes weg (niet gillen met zo’n beer in de buurt is best lastig hoor!). Dan even zwemmen in de zee, weer terugvliegen naar de beer…..oh nee, de beer is wakker! (heel veel gegil!). De beer is weggejaagd en we gaan weer slapen.

We hebben ook nog even elkaars spiegelbeeld gespeeld, dat was heel leuk!
Nu naar het ‘serieuze’ werk: welke foto hadden we vorige week ook alweer ‘gemaakt’ met elkaar? Oh ja, toen wisten ze het weer! Snel nog weer even de foto oefenen, want in de middag vond er een filmshoot plaats.

Maar ach, die arme Toverfee. Het toveren wil nog steeds niet lukken.
Aan het einde betoverde hij zich zelf helemaal per ongeluk in een olifant!
In groep 4 werden er vandaag poppenkastpoppen gemaakt van Nijntje figuren verkleed als sprookjesfiguren. En weet je wat heel handig was? Op de achterkant van de pop plakten ze de tekst die ze tijdens het poppenkastspelen nu makkelijk konden oplezen!
In groep 7 waren de zelfgemaakte sprookjesfoto’s van vorige week afgedrukt. De foto’s werden zorgvuldig in de juiste volgorde op een poster geplakt. Natuurlijk moet een sprookjesfoto-strip-poster een titel hebben, dus aan de slag om dit zo mooi mogelijk te schrijven/tekenen.

 
 


Morgen alweer de laatste dag van het cultuurproject. Alle kunstwerken worden nog even afgemaakt als dat nodig is en dan natuurlijk het klaslokaal klaarmaken voor de ouders, opa’s en oma’s voor de kijkmiddag.
Jullie komen toch ook???
Vergeet niet een wens voor de Wilgenhoek te doen. Misschien komt jouw wens wel uit!


Meer foto's zien? Kijk op de schoolwebsite!