25 mei 2016

Welkom op het blog van ons cultuurproject van 2016

Het thema van dit jaar is " Sprookjes, Mythes en Legendes". 
En dat vinden wij een top onderwerp!  Met dit onderwerp kun je alle kanten op, lekker lezen, spelen en knutselen. Je kunt er ook een heleboel van leren over Goed en Kwaad, over vroegere tijden en hoe sprookjes gemaakt worden. 
Kortom jullie gaan twee geweldige weken tegemoet. 
Wij hebben er zin in en we komen ook regelmatig bij iedereen in de klas kijken. Want we zijn heel nieuwsgierig wat er allemaal gaat gebeuren. 
 Wij hebben natuurlijk ook ons eigen favoriete sprookje. Juf Lisan vindt het het sprookje van "Vrees niet" erg mooi. Dit gaat over een jongen die de wijde wereld intrekt om te leren hoe je bang moet zijn. 
Juf Pauline vindt de zeven dwergen uit het sprookje van "Sneeuwwitje" super leuk, lief en grappig. Die zeven grappige mannetjes die zo maar een vreemde liefdevol in hun midden opnemen. Een gegeven in een oud sprookje wat zo erg past bij de tijd van nu. 

Ook dit jaar hebben we heel veel mensen gevonden die jullie en natuurlijk ook ons, een hoop leuke en nieuwe dingen gaan leren. Creatief, dans, toneel, muziek, we gaan met van alles kennis maken. Voor iedere groep zullen er een aantal workshops zijn. 
Wij wensen jullie twee heel fijne weken. 

Juf Lisan en juf Pauline