7 juni 2016

Gastblogger van de dag: groep 3
Vandaag mogen wij als groep 3 bloggen!

Wat genieten we van een super leuk project! We zijn al bijna twee weken bezig met onze sprookjesbossen: eerst figuren bedenken voor in het verhaal, dan een verhaal bedenken, dan een plan maken voor het sprookjesbos, dan met allerlei kosteloos materiaal een begin maken en dit verfijnen met papier maché en verf en daarna inrichten met jezelf als heus sprookjesfiguur! De resultaten zijn geweldig! En dat helemaal zonder de hulp van de juf, die alleen af en toe wat tips geeft! Wat een fantasie hebben de kinderen en wat is het mooi geworden!
 Vandaag was het een beetje een afronddag, want morgen is de kijkmiddag. Daarvoor moesten we nog het één en ander af maken om morgen een mooie tentoonstelling neer te zetten. Zo werkten we vandaag o.a. in ons werkboekje en aan ons eigen verhaal. Een verhaal afmaken is best wel moeilijk. We begonnen met de eerste 4 zinnen van het doorgeefverhaal van de onderbouw en moesten nu zelf een eigen vervolg bedenken. Om dan 4 zinnen + plaatjes erbij te bedenken is best wel lastig. Toch is het sommige kinderen helemaal zelf gelukt! Knap hoor

Ook moesten we vandaag een eind verzinnen aan het doorgeefverhaal waarin we twee weken geleden zijn begonnen. Het verhaal wordt hoe langer hoe gekker en nu mochten wij een einde bedenken met elkaar…. Pff…. Best lastig als er zoveel gekke wendingen in het verhaal zitten, maar het is gelukt! Vandaag mochten Jurre, Sverre, Noor en Mila de laatste tekeningen voor dit verhaal maken en nu is het boek klaar !


Vandaag kwam de toverfee weer langs. We oefenden in het speellokaal met elkaar spiegelen en het maken van foto’s over sprookjes.  Sommige kinderen kunnen heel goed toneelspelen. Roos deed een verdrietige prins zo goed na, dat het leek alsof ze echt huilde! ’s Middags vertelde de toverfee uit het sprookjesboek en mochten groep 1, 2 en 3 de bijbehorende foto’s uitbeelden. We waren elkaars publiek en dat was heel leuk!

 


Juf Jennifer heeft ook nog voorgelezen uit het grote sprookjesboek. Het verhaal ging over de nieuwe kleren van de keizer. 

Dat een project best vermoeiend is bewees Sallie vandaag… Toen we vanmiddag het eerste kwartier zelfstandig moesten stillezen, viel ze achter haar boek in slaap…Morgen is het de laatste dag van ons sprookjesproject en ronden we het af met een kijkmiddag. Eindelijk kunnen we laten zien waar we de afgelopen periode zo hard aan gewerkt hebben!
Niet vergeten hoor! 13.00 – 14.00 uur !!!!!!!

Morgen komt ook de laatste gastblogger aan het woord.
Dat is de enige echte meester-verteller van De Wilgenhoek: meester Danny!