6 juni 2016

Gastblogger van de dag: groep 5Vandaag is het de beurt aan groep 5 om de gastblog te schrijven.

Deze gastblog hebben we met de hele klas geschreven, wel zo leuk.


Vanmorgen zijn we begonnen met het afmaken van de sprookjespoppen. We hebben eerst een hoofd gemaakt op een wijnfles. De armen hebben we van ijzerdraad gemaakt. Iedereen in de klas heeft toen zijn hoofd geverfd. 
Vandaag hebben we de poppen met stof aangekleed. De moeder van Julian en de moeder van Lola gingen ons daarbij helpen. Sommige kinderen hebben leuke hoedjes gemaakt en andere hebben er weer een piraat van gemaakt. Er zijn veel verschillende sprookjesfiguren uit gekomen.  


Na de pauze zijn we in twee groepen gaan dansen. Daar hebben we een leuke dans geleerd. De dans was van de prinses en de kikker. Het liedje waar we op gingen dansen kwam uit de film van de prinses en de kikker. Één van de opdrachten was dat we als piraat, prinses of fee naar de andere kant van de zaal gingen dansen. Voor het dansen hebben we ook nog een warming up gedaan.
 

We hebben ook nog een illustratie gemaakt. Een illustratie is een tekening in een boek of bij een verhaal. In je sprookjeswerkboekje mocht je een illustratie maken bij een sprookje. Alle illustraties in de werkboekjes zijn erg mooi geworden.
 
Afbeeldingsresultaat voor GRIMM RAPONSJE
Aan het einde van de dag heeft juf nog het sprookje “Raponsje” voorgelezen uit het boek van Grimm. Morgen gaan we onze gedichten afmaken en sluiten we ons werkboekje af. We hopen dat iedereen woensdag op de kijkmiddag komt om te bewonderen wat we allemaal gedaan hebben de afgelopen twee weken.
 

En de gastblogger van dinsdag is.... groep 3.